Nieuws & Activiteiten  |  De Babbelaar mei 2022

De Babbelaar mei 2022

We vieren moederdag dit jaar op zondag 8 mei. De dag waarop we iedereen die moedert, die liefdevol zorgt, wordt gevierd. Die dag laten we ook in Regina Coeli niet onopgemerkt voorbij gaan. Medewerkers en vrijwilligers slaan de handen in elkaar en beloven er alvast een feestelijke tint aan te geven! Aan al wie moedert: dankjewel x. Warme groet, Els.
5 mei 2022

Stel dat er vannacht een mirakel gebeurt en de missie en visie van SPIRIT is volledig
waargemaakt in ons huis: het is een plek waar het goed wonen, leven en werken is en iedereen is op de een of andere manier betrokken in de realisatie ervan. Stel dat dat mirakel vannacht gebeurde, wat is het allereerste dat je opvalt als je morgen komt werken?” Deze vraag stelden we onze medewerkers een tijdje geleden. We kregen heel fijne, zotte en warme antwoorden die met één rode draad waren verbonden: die van de huiselijkheid. Hoewel we natuurlijk alle ideeën willen realiseren, starten we met het huiselijker maken van de cafetaria. Is u de groene boost al opgevallen?
Sinds kort onderhouden we de tuinen van Regina Coeli (hoofdgebouw en centrum voor
dagverzorging) terug in eigen beheer. Tel daarbij de helpende handen van de bewoners, de
werkgroep groenzorg, van de technische dienst en de inzet van vrijwilligers en je ziet het huis
vanbuiten én vanbinnen floreren. In het stuk gras naast de vogelkooi (aan de zij-ingang) doen we mee met de “Maai Mei Nietcampagne”. Door het gras niet te maaien, wordt de grasmat (met een beetje geluk, regen en zonnestralen) omgetoverd tot een bijen- en vlinderoase vol bloemen. Vorig jaar was de actie alvast een groot succes: de wilde bloemen in de gazons die in mei niet werden gemaaid, zorgden elke dag voor 56 kilogram nectarsuiker, een dagelijks buffet voor iets meer dan vijf miljoen bijen.
Maai mei niet, toont aan dat vele kleintjes een groot verschil kunnen maken!
Wist u dat de maand mei (Maius in het Latijn) naar ‘Maia’ werd vernoemd? Het Griekse woord
‘maia’ betekende oorspronkelijk ‘moeder’ en later ‘vroedvrouw’. De Romeinen vereerden deze Griekse moedergodin omdat zij de dingen van de natuur zou laten groeien ... In de vroege Middeleeuwen werden die lofbetuigingen steeds vaker geprojecteerd op Maria en nu, zovele eeuwen verder, staat meimaand in ons geheugen gegrift als Mariamaand, de maand waarin Maria wordt gevierd en met haar al wie moedert. 
We vieren moederdag dit jaar op zondag 8 mei.
De dag waarop we iedereen die moedert,
die liefdevol zorgt, wordt gevierd.
Die dag laten we ook in Regina Coeli
niet onopgemerkt voorbij gaan.
Medewerkers en vrijwilligers
slaan de handen in elkaar
en beloven er alvast
een feestelijke tint aan te geven!
Aan al wie moedert: dankjewel x.
Warme groet,
Els.