Nieuws & Activiteiten  |  De Babbelaar juli 2022

De Babbelaar juli 2022

Het is nog vroeg in de morgen, de zon straalt, de vogels kwetteren er lustig op los in de vogelkooi waar m’n bureau op uitkijkt, de heerlijke geur van verse pannenkoeken verspreidt zich door de gangen. Met andere woorden: GOEIEDAG!
5 juli 2022

Het liedje van Veldhuis & Kemper ‘In dit huis’ blijft maar door m’n hoofd neuriën. Je vond het in de laatste ZINRIJK (onze pastorale brief) die werd rondgedeeld tijdens de afdelingsfeestjes eind juni maar ook op onze facebookpagina bij de fotocompilatie van diezelfde feestjes. Het lied geeft zo mooi weer waar het in een thuis en dus ook in Regina Coeli om draait, ik voel me er elke keer opnieuw door geraakt.

“In dit huis is het mooi” We nodigen je graag uit om de komende weken even te passeren in onze cafetaria. Je wordt er uitgenodigd mee te denken hoe die ruimte er beter zou kunnen uitzien, nog meer afgestemd op wat jij belangrijk vindt ...

“Er is lief, er is leed” Vanmorgen nog namen we afscheid van een bewoonster ... Ik heb zoveel bewondering voor de manier waarop collega’s die bijzondere momenten ondersteunen, zo betrokken en warm aanwezig zijn, tegelijk zo kwaliteitsvol en deskundig. Da’s lief en leed samen, met de nadruk op dat samen!

“Er is kort, er is lang” Doet me een beetje glimlachen ... Binnenkort start Guy, onze nieuwe technieker en collega van Joost. Joost vroeg me al lachend of we echt op zoek gaan naar lange collega’s voor hem . In alle geval Guy: WELKOM!

“Er is langzaam of snel” Het tempo ligt hoog. Collega’s geven elke dag (en nacht!) opnieuw het beste van zichzelf en proberen zoveel mogelijk te realiseren: in de zorg, in het wonen en leven in huis. Ik merk zelf, wanneer ik weer eens door de gangen spurt, dat het goed doet om jou te ontmoeten: bewoner van dit huis. De ontmoeting doet goed en helpt mij om even halt te houden en wat te verlangzamen, om stil te staan bij wat werkelijk van belang is: “Oe is’t met jou?”.

“Er is goed en vertrouwd” Deze week was Paul Braem opnieuw in huis, naar aanleiding van een overleg waar we graag meer over vertellen in een volgende Babbelaar. Precies een jaar geleden ging Paul met pensioen en nam ik de fakkel van hem over. “Goed” voelde Regina Coeli vanaf dag één. Nu, een jaar later geeft het me zo’n fijn gevoel dat het daarnaast ook “vertrouwd” is! Het geeft me een klein beetje inkijk misschien in hoe het voor jou was om hier te komen wonen? Hopelijk voelt dat ook goed en vertrouwd?

Het lied gaat verder: vrolijk en bang, stil en gezang, hemel en hel, warm en koud, lol en pijn, donker en fijn, vol of alleen, en er is samen, ruzie en zwijgen, geven en krijgen, gesloten en vrij, chagrijnig en blij, helder en vaag, ooit of vandaag, gezond en ziek, er is zon en tranen, roeien met riemen en amen, verdriet en geluk, dromen, gladiolen, krachten en kruizen ... In dit huis, ben ik thuis! In dit huis, met z’n deuren en muren, al die duizenden uren, in dit huis, het is maar steen, maar zonder jou is het er geen!

Een hele fijne zomer gewenst en zo benieuwd welk woord van het lied jou het meeste raakt?

Warme groet,
Els.