Nieuws & Activiteiten  |  De Babbelaar November 2022

De Babbelaar November 2022

November ... De maand van Allerheiligen, Allerzielen, Wapenstilstand, veel Sint-boekjes in de bus en -chocolade in de winkels, mandarijntjes en clementines, prachtig gekleurde chrysanten overal, heerlijke herfstgeuren buiten, paddenstoelen rood met witte stippen, ... Waaraan doet ‘november’ u denken? Springt er één herinnering of meerdere bovenuit? Ik heb er twee ...
7 november 2022

Heel lang is het traditie geweest om met Allerheiligen naar Ieper te trekken en beide oma’s te bezoeken: middageten bij de ene oma, dan samen naar het kerkhof en taart en avondeten bij de andere oma. In mijn herinnering waren dat altijd koude, grijze dagen, soms met sneeuw. De momenten met de grote familie waren vooral levendig. De nonkels en tantes durfden al eens een danspasje wagen in de living. Met m’n broer en zus, neven en nichten bouwden we grote kampen in de kelder. Een van de tantes kwam steevast verschillende keren zeggen dat we vooral flink moesten zijn zodat onze papa’s en mama’s lang zouden blijven. Ze had ook altijd zo’n langwerpige blikken doos met bonbons mee. Heerlijke momenten!
De andere herinnering heeft met m’n verjaardag te maken (inderdaad ook in november). De enige dag in het jaar waarop de kinderen zonder tegenspartelen mee gaan wandelen, liefst in het bos. Het zal u als trouwe lezer van dit voorwoord wellicht niet verwonderen dat ik zo kan genieten van de pracht en praal van de natuur: de steeds wisselende kleuren, de zachte ondergrond, de (meestal) heerlijke geuren, het picknicken buiten en eenmaal thuis: de beloning ... Een traditionele petitbeurretaart met veel donkere hagelslag!
Ik bouw er graag samen met jullie aan verder, aan die novemberse herinneringen. Naar goede gewoonte wens ik u heel graag veel leesplezier met deze allernieuwste Babbelaar.
Graag tot eens onderweg,
Els.