Nieuws & Activiteiten  |  De Babbelaar April 2023

De Babbelaar April 2023

In de week van de valpreventie willen we vooral de bewoners met hun geliefden (partner, kinderen, familie, …) laten BEWEGEN en motiveren om samen naar BUITEN te gaan. Doe je mee? Zoek de 10 affiches in huis waar tips op staan om meer te bewegen. Speel de 10 bewegingsspelletjes die je kan vinden in de tuin en rond het huis. En vooral: geniet om samen te bewegen!
3 april 2023

Dag trouwe lezer van onze Babbelaar, 

Als je dit voorwoord leest, is de lente officieel begonnen! Kijk ook  jij uit naar de langere dagen, de geur van bloesems, hogere temperaturen, Pasen en de bijhorende chocolade eitjes?

Benieuwd wat dit nieuwe seizoen voor ons in petto heeft! Voor de kinderen start de lente met de paasexamens ... Het doet me denken aan studeren en de Nederlandse les: moest jij ook spreekwoorden vanbuiten leren? En ken je er nog typisch voor de lente?

  • “Eén zwaluw maakt de lente niet.”
  • “De lente is de tijd van het jaar wanneer het zomer is in de zon en winter in de schaduw.”
  • “Die in ’t voorjaar niet zaait, in ’t najaar niet maait.”
  • “Een nieuwe lente een nieuw geluid.”

Die laatste brengt me tot de grootste verandering voor ons woonzorgcentrum in dit nieuwe seizoen: de overstap naar het ontkoppeld koken. Vanaf dinsdag twee mei worden onze maaltijden bereid in de keuken van Mensa Meulebeke. Ondertussen hebben we met verschillende mensen (ook van de keuken) geproefd en het is echt lekker! We willen nog een stapje verder gaan en waar mogelijk de keukentaken heel dicht bij het wonen en leven in huis brengen. Vanaf mei zal je de collega’s van de keuken ook veel meer in de livings van de afdelingen zien. Fruit zal er worden gesneden, ontbijt- middag- en avondmaal  voorbereid en voor wie wil samen gegeten, er komen nieuwe vaatwassen om zoveel mogelijk ter plekke te kunnen afwassen, ...
Hoewel ik hoop van wel, zou het wel eens kunnen dat niet alles van een leien dakje zal lopen, elke verandering vraagt immers een aanpassing van wat we gewoon zijn. Spreek ons zeker aan!

Onlangs zat een uitnodiging voor één of andere opleiding in de bus rond omgaan met veranderingen. De uitnodiging zelf was ‘versierd’ met – hoe kun je het raden – spreekwoorden. Ik heb ze opgehangen in m’n bureau, zo passend vond ik ze in het proces waarin we zitten.

  • “Waar niets mag mislukken, kan niets nieuws ontstaan.”
  • “Het is de tegenwind die de vlieger doet opstijgen.”
  • “Alleen ga je sneller, samen kom je verder.”

Dus, om in het thema van dit voorwoord te blijven: samen staan we sterk!

Hartelijke groet,

Els.