Nieuws & Activiteiten  |  De Babbelaar Juli - Augustus 2023

De Babbelaar Juli - Augustus 2023

’t Zijn engelen die ons verblijden, die nooit een lach vermijden, die met engelengeduld blijven zorgen opdat we gelukkig zouden opstaan in de morgen.
5 juli 2023

Toen ik ondertussen iets meer dan twee jaar geleden aan m’n omgeving vertelde dat ik directeur zou worden in Regina Coeli hoorde ik steevast: 
amai, ’t is daar goed, Regina Coeli heeft een goede naam!

Ik mocht het ondertussen aan den lijve ondervinden: het is hier goed. En dat zit in heel veel kleine dingen. 

  • In de warme goeiendag waarmee we elkaar groeten in het passeren.
  • In de welgemeende: “hoe gaat het met je vandaag”? Regina Coeli is een huis waar we zorg dragen voor elkaar.
  • Het zit in de warme banden met wie ons omringt: familie, mantelzorgers, huisartsen, vrijwilligers, de zusters van de Heilige Vincentius van Eerkonie, externe partners, ...
  • Het zit in het elke keer opnieuw willen luisteren naar wat voor jou, bewoner belangrijk is.
    We kunnen het niet altijd realiseren en zeker niet altijd direct maar de wil is er en waar een wil is, is een weg!
  • Het zit in ons verlangen om altijd “ja” te antwoorden, waar mogelijk ...
  • Het zit in de souplesse en de veerkracht waarmee we omgaan met datgene wat op ons pad komt. Misschien wat chaotisch, maar oh zo krachtig!

Wat deze job zo bijzonder maakt is dat je die alleen kunt doen als je echt graag ziet. Dat is wat ik dagdagelijks mag ondervinden. Bewoner: we zien u graag!

Het zit in net dat beetje extra willen doen. Het feestweekend was alvast het resultaat van heel veel extra’s: ongelofelijk dankjewel aan het feestcomité voor de organisatie van het weekend ter ere van 60 jaar Regina Coeli, aan de zoveel helpende handen van zowel collega’s als vrijwilligers!

Burgemeester Dirk De fauw is als rasechte Sint-Andriesenaar wellicht bij u allen gekend? We mochten hem alvast al een aantal keer verwelkomen in huis n.a.v. een jarige bewoner.

Woensdag nog las ik dat onze burgemeester samen met bewoners van een – weliswaar ander – woonzorgcentrum, cupcakes bakte. Een actie van de Stichting Alzheimer om enerzijds door de verkoop van cupcakes geld voor onderzoek en opleiding in te zamelen, maar ook aandacht te schenken aan mensen met Alzheimer of een andere vorm van dementie. Ik vermoed, neen ik ben zeker dat de burgemeester begaan is met mensen met dementie.

Een tijdje geleden hoorde ik hem – samen met een aantal oud KSA’ers – fantaseren over het moment waarop ze bij ons zouden komen wonen. Ze hadden er al goesting in! We vonden het dan ook een bijzondere eer de burgemeester te mogen verwelkomen op de viering n.a.v. 60 jaar Regina Coeli. Hij wierp – samen met ons - een blik op 60 jaar geschiedenis en nog wat meer ...

We mochten z’n speech ontvangen van z’n kabinet en delen hem graag nog eens hiernaast.

Op het eind gaf burgemeester De fauw het woord aan de Rijmelaar, bewoner Robert Moreeuw die ons allen ontroerde met z’n prachtige dichtkunst.

Genegen groet en veel leesplezier!

Els.
Warme groet, Els