Nieuws & Activiteiten  |  De Babbelaar November 2023

De Babbelaar November 2023

Elke bloesem wil tot vrucht, elke morgen wil avond worden, niets eeuwigs bestaat op aarde dan de verandering, het vervagen. Ook de mooiste zomer wil ooit eens herfst en verwelking ervaren. Hou jij, blad, je geduldig stil, wanneer de wind je wil ontvoeren. Speel je spel en verzet je niet, laat het stil gebeuren. Laat door de wind, die je breekt, je naar huis toe waaien.
3 november 2023

Beste bezoeker, bewoner, familie, collega’s en vrienden, 

Wat een mooie nazomer hebben we (gehad): de warme temperaturen buiten, de vele uren zon, en de kleurrijke bloemenpracht in onze tuin! Ondertussen ervaren we dat de natuur zich volop klaarmaakt voor de herfst. Hier en daar zie je al de herfsttinten, voel je een koele bries, regent het heerlijk op de uitgedroogde aarde, ruikt de lucht fantastisch.

Het deed ons in oktober stilstaan bij ‘dankbaarheid’. Overal in huis werden lichtjesslingers opgehangen en kwam er elke dag een dankbaarheidskaartje bij. Het waren ideale gespreksstarters om samen stil te staan bij datgene waar we dankbaar voor zijn: soms groot (dankjewel voor de heerlijke mand lekkers bij de vraag voor welke smaak we dankbaar zijn), soms heel klein. Naast de slinger werd een wazige spiegel gehangen omdat er soms ook momenten of dagen zijn waar we weinig of niks hebben of vinden om dankbaar voor te zijn. Voor wie dat wou, waren er kleine wolkjes om op de spiegel te hangen.

‘Samen veerkrachtig’, dat is wat we proberen en tegelijk ook de slogan van de tiendaagse van de Geestelijke Gezondheidszorg (1 – 10 oktober). De slinger werd elke dag langer, vaak geïnspireerd door de dag zelf. Zoals een dier om dankbaar voor te zijn op werelddierendag of een boek, dankbaar met de start van de meeleesgroep in huis.

Tijdens de week van de Spirituele Zorg (9 – 15 oktober), lieten we ons inspireren door "Grote Panda en kleine Draak". Het duo daagt ons uit om stil te staan, om verder te kijken, om te aanvaarden, te zoeken wat ons beweegt, ..." De pastores van Spirit maakten in het kader van die week twee mooie kaarten om aan iedereen te bezorgen.

Tussen het schrijven en in elkaar steken van deze Babbelaar en de gedrukte versie, zitten gauw een tweetal weken wat maakt dat ik jullie op dit moment nog niks kan vertellen over het medewerkersfeest dat eind oktober is gepland. Beloofd voor een volgende Babbelaar! Oktober bracht ons zoveel moois en doet ons hoopvol uitkijken naar november!

Warme groet en veel leesplezier,

Els.