Nieuws & Activiteiten  |  De Babbelaar Februari 2024

De Babbelaar Februari 2024

5 februari 2024

Lieve allemaal,

In het leven zijn er talloze dingen die we niet kunnen veranderen. Maar wat we wél kunnen veranderen, is de manier waarop we naar dingen kijken. Neem bijvoorbeeld het weer.

De afgelopen tijd zijn we begroet met veel regen en laten we eerlijk zijn, dat maakt ons niet echt blij. Toch hebben we de macht om te beslissen hoe we ons voelen. Ja, het regent en dat is geen pretje. Maar we hebben een keuze.

Blijven we klagen over het natte weer of besluiten we om het weer te laten voor wat het is en vrolijk onze dag voort te zetten? Probeer het maar eens, je zult merken dat zelfs in de regen de dag er een stuk mooier uit kan zien. 

En dan die rimpeltjes die met de tijd verschijnen. Je kunt je eraan storen, neerslachtig worden omdat je ouder wordt, maar je kunt er ook anders naar kijken. Kijk eens goed naar die rimpeltjes rond je ogen en denk: die heb ik gekregen omdat ik in de afgelopen jaren ontzettend veel gelachen heb. Graaf maar eens in je herinneringen, ik weet zeker dat ze een glimlach, misschien wel een schaterlach, naar boven zullen brengen. Natuurlijk weten we dat niet alle rimpels veroorzaakt worden door lachen. We hebben allemaal onze zorgen gehad, sommigen wat groter en zwaarder dan anderen. Maar die rimpels zijn ook een herinnering aan de kracht en moed die we hadden om al die uitdagingen aan te pakken.

En laten we die "lelijke" striemen op onze buik niet vergeten. Bekijk ze met liefde, want ze zijn het bewijs van het mooiste geschenk dat je als vrouw hebt gekregen: het moederschap. 

Hoe vaak zeggen we niet: "Ik moet gaan werken", "Ik moet strijken", "Ik moet naar de winkel", "Ik moet naar de tandarts". Het woord "moeten" draagt vaak een zware last met zich mee. Probeer "moeten" te vervangen door woorden als "kunnen", "mogen", "willen"... Probeer het eens, je zult zien dat het werkt. Ik mag of kan gaan werken. Stel je voor dat je niet meer kon... Ik ga niet met je afspreken, want ik wil strijken anders stapelt het zich alleen maar op. Ik ga naar de winkel, anders gaan de muizen dood in onze frigo. Ik wil jaarlijks naar de tandarts, zodat mijn gebit gezond blijft ...

Kortom, er zijn veel zaken die we niet kunnen veranderen, maar de manier waarop we naar deze zaken kijken, kan een wereld van verschil maken.

Groetjes

Cindy