Nieuws & Activiteiten  |  De Babbelaar Juni 2024

De Babbelaar Juni 2024

Op dinsdag 30 april namen we afscheid van zuster Agnes. Ze is na 46 jaar te hebben gewoond, geleefd en gewerkt in Regina Coeli verhuist. Dichterbij haar medezusters van de Sint-Vincentiusgemeenschap Eerkonie, naar WZC Blijvelde in Kortemark. Het was een warmhartelijk moment met een reis doorheen de tijd van Regina Coeli. We genoten van het oprakelen van vele herinneringen en wensten haar het allerbeste toe.
5 juni 2024

Dag beste lezer van de Babbelaar,

Mei bracht veel moois: een eerste zomergevoel, Tea-garden met optreden van Marino Punk voor moederdag, de Wheely wash, zingen met Rozemarijn, Edwin die uitleg kwam geven over de verkiezingen, de eerste uitstappen, meiklink in de Rozelaar, warme eucharistievieringen, puzzelen met de Freinetschool, leerlingen van OLVH die twee dagen kwamen meehelpen, Feestelijke markt, sociale verkiezingen, Vic de hond op bezoek, mooie zorgmomenten, lekkere maaltijden, een proper huis, de intrede van de Babbelkarre, het schaap en de lammetjes, ... Mogelijk dankzij de vele collega’s die hiertoe de handen in elkaar slaan, het hart op de juiste plaats hebben, met beide voeten op de grond staan (en toch ook af en toe wat zweven), op hun tanden kunnen bijten, af en toe iets uit hun duim moeten zuigen, veel onder de knie hebben, zelden met de mond vol tanden staan, ... maar jullie vooral met open armen ontvangen!

Juni belooft van hetzelfde laken een broek , met als hoogtepunt misschien wel de roofvogelshow op de parking op 7 juni, n.a.v. vaderdag. Het moment misschien om wat informatie op te zoeken? Heel eerlijk ... een arend kan ik onderscheiden van een duif, maar voor het verschil tussen een buizerd en valk of een havik en sperwer moet ik toch even internet raadplegen ...

Nu ik toch bezig ben, heb ik ‘Chat GPT’ gevraagd een gedicht te schrijven dat beiden verbindt: vader en roofvogel. Goed gelukt! Benieuwd wat u ervan vindt ... In alle geval: dank aan al wie vadert, u maakt er de wereld zoveel mooier door!

Het werd opnieuw een goed gevuld nummer. Ik wens u heel graag veel leesplezier en mocht u het zelf voelen kriebelen om mee te schrijven of u hebt ideeën voor deze huiskrant en/of het leven in huis: spreek ons heel graag aan!

Warme groet,

Els.