Nieuws & Activiteiten  |  De Babbelaar juni 2022

De Babbelaar juni 2022

Dit voorwoord nodigt me elke maand uit even stil te staan: waar zijn we de afgelopen vier weken mee bezig geweest, waardoor werden we uitgedaagd, wat maakte ons en jullie gelukkig? En uiteraard even goed om vooruit te blikken op wat komt ... Juni start met de herdenkingsviering voor de bewoners van wie we een hele tijd geleden afscheid hebben genomen. We kijken ernaar uit hun verwanten bij ons uit te nodigen en samen herinneringen op te halen. Op het einde van de tweede week van juni vieren we al wie vadert. Het gedicht hiernaast is van Armand Van Assche. Ik vond het op een prachtige kaart geïllustreerd door Symposium (zie ook www.Symposium.be). Dankjewel aan alle vaders, jullie handen zijn voor ons allen zo van betekenis ... De derde week van juni plannen de verschillende afdelingen ‘gezellige-samen-zijn’ momentjes met bewoners, familie en medewerkers. Eindelijk terug gewoon, ongedwongen samen zijn, onder het genot van een kleine lekkernij en heerlijk gebabbel. En er is nog veel meer: kleine en grote activiteiten, overleg en ontmoetingen ... Ondertussen zijn de studenten gestart met de proefwerken, de laatste druppel om dan twee maanden grote vakantie tegemoet te gaan. Herinner je je dat gevoel nog van de vakantie die start? Plande je toen te gaan werken of ging je op kamp (met de jeugdbeweging of sportclub)? Hielp je wat extra thuis of ging je vooral op zwier ? ? ? Deze week hadden we een aantal zesdejaars ASO studenten te gast uit het O.-L.-V.- Hemelvaartinstituut. Ze kwamen twee dagen met ons meedraaien. Het was mooi te horen waarom ze ervoor kozen hun inleefdagen in een woonzorgcentrum te doen: omdat ze mooie herinneringen hadden aan hun eigen oma’s en opa’s, omdat ze hier al zo vaak waren gepasseerd zonder te weten wat zich achter de muren afspeelde, omdat ze graag in gesprek wilden gaan met mensen met zoveel levenservaring. Veel leesplezier! Els
3 juni 2022

Stel dat er vannacht een mirakel gebeurt en de missie en visie van SPIRIT is volledig
waargemaakt in ons huis: het is een plek waar het goed wonen, leven en werken is en iedereen is op de een of andere manier betrokken in de realisatie ervan. Stel dat dat mirakel vannacht gebeurde, wat is het allereerste dat je opvalt als je morgen komt werken?” Deze vraag stelden we onze medewerkers een tijdje geleden. We kregen heel fijne, zotte en warme antwoorden die met één rode draad waren verbonden: die van de huiselijkheid. Hoewel we natuurlijk alle ideeën willen realiseren, starten we met het huiselijker maken van de cafetaria. Is u de groene boost al opgevallen?
Sinds kort onderhouden we de tuinen van Regina Coeli (hoofdgebouw en centrum voor
dagverzorging) terug in eigen beheer. Tel daarbij de helpende handen van de bewoners, de
werkgroep groenzorg, van de technische dienst en de inzet van vrijwilligers en je ziet het huis
vanbuiten én vanbinnen floreren. In het stuk gras naast de vogelkooi (aan de zij-ingang) doen we mee met de “Maai Mei Nietcampagne”. Door het gras niet te maaien, wordt de grasmat (met een beetje geluk, regen en zonnestralen) omgetoverd tot een bijen- en vlinderoase vol bloemen. Vorig jaar was de actie alvast een groot succes: de wilde bloemen in de gazons die in mei niet werden gemaaid, zorgden elke dag voor 56 kilogram nectarsuiker, een dagelijks buffet voor iets meer dan vijf miljoen bijen.
Maai mei niet, toont aan dat vele kleintjes een groot verschil kunnen maken!
Wist u dat de maand mei (Maius in het Latijn) naar ‘Maia’ werd vernoemd? Het Griekse woord
‘maia’ betekende oorspronkelijk ‘moeder’ en later ‘vroedvrouw’. De Romeinen vereerden deze Griekse moedergodin omdat zij de dingen van de natuur zou laten groeien ... In de vroege Middeleeuwen werden die lofbetuigingen steeds vaker geprojecteerd op Maria en nu, zovele eeuwen verder, staat meimaand in ons geheugen gegrift als Mariamaand, de maand waarin Maria wordt gevierd en met haar al wie moedert. 
We vieren moederdag dit jaar op zondag 8 mei.
De dag waarop we iedereen die moedert,
die liefdevol zorgt, wordt gevierd.
Die dag laten we ook in Regina Coeli
niet onopgemerkt voorbij gaan.
Medewerkers en vrijwilligers
slaan de handen in elkaar
en beloven er alvast
een feestelijke tint aan te geven!
Aan al wie moedert: dankjewel x.
Warme groet,
Els.