Nieuws & Activiteiten  |  De Babbelaar April 2024

De Babbelaar April 2024

Bij deze ook van mij uit eens een hele dikke dank u wel voor jullie allemaal. Het is een plezier om bij jullie te mogen komen meehelpen als vrijwilliger. Niet alleen omwille van de warme contacten met de bewoners, maar zeker evenveel omwille van de dankbaarheid die ik voel vanuit jullie team. Zelden ga ik weer de deur uit zonder dat er minstens één iemand van jullie merci gezegd heeft. De warme thuis die jullie proberen te zijn voor jullie bewoners, daar mogen wij als vrijwilliger ook van meegenieten en dat zorgt ervoor dat vrijwilliger zijn bij jullie geen energie kost, maar energie geeft. Dus een oprechte merci daarvoor aan jullie allemaal! Vrijwilligster Cindy
29 maart 2024

Eerste tuinwerkdag

Zaterdagvoormiddag 16 maart, onder een droog wolkendek, hebben we gewerkt op de eerste tuindag. We werkten in 2 groepjes.  De gespierde vrijwilligers hebben met kruiwagen, spade en schop de aarde uitgegraven waar de zitkuil komt. Later komt er hier een betonnen vloer en muur waar zitbanken ingewerkt worden. Er wordt ruimte voorzien voor rolstoelen en een hellend vlak zodat iedereen in de zitkuil kan plaatsnemen. In het midden komt er een kabbelend fonteintje. Aan de rand wordt een haagje geplant en rondom is er plaats voor plukbloemen en vaste planten. Dit nieuwe luwe hoekje kan gebruikt worden voor ontmoeting, troost, verbinding of om gewoon een boek te lezen bij een lekker (zelf meegebracht) drankje. Lekker in de zon en uit de wind!

De tweede groep is begonnen aan het wieden van de bloemenborders die vorig jaar aangelegd werden. Aan de voordeur is het al heel netjes, enkele andere borders moeten nog een wiedbeurt krijgen maar dit komt eerstdaags in orde.

De volgende werkdag gaat door op zaterdag 20 april. De sterke vrijwilligers graven verder en leggen elektriciteit en waterleiding. Voor alle andere vrijwilligers zal er weer wat wiedwerk zijn en hopelijk kunnen we de bloemborders afwerken met hakseling. En dan wachten op de vrolijke bloemen!

Wil je komen helpen? GRAAG! We werken van 9 tot 12 u en van 13 u tot 17 u. Graag inschrijven bij martienameye@gmail.com en zo voorzien we voldoende eten en werkmateriaal.

Martien Ameye